Maskindiskmedlet slut – goda råd

Mr Electrolux - min gamla diskmaskinkärlek

Mr Electrolux – min gamla diskmaskinskärlek

Körde ett kortprogram utan diskmaskinstablett på vår golvdiskmaskin för att smutsdisken inte skulle börja lukta tills vi köpt nytt maskindiskmedel. En halv disktablett funkade igår på kort program.

Och idag har enbart hetvattnet förgjort matfett och rester! Tänk, det var nytt för mig. 

Tips – stäng igen disktablett/medels-luckan oavsett för maskinen kanske inte kör igång om den ”tror” att man glömt diskmedel.

Hittade ett recept på hemmagjort medel att maskindiska med. För billigt är det ju inte med alla dessa disktabletter med specialtjosaneffekter man aldrig ens saknat, eller ens de enklaste.

Gör eget maskindiskmedel – ett recept med bakpulver/bikarbonat och nån droppe handdisk. Men överfyll inte en diskmaskin med vanligt diskmedel, för då bubblar köket över! Vilket kanske vore roligt, men..

Bakpulver har jag alltid hemma för att rensa vasken med, ihop med salt och/eller ättika/ättiksprit/vinäger. Blir nyfiken på hur länge vi skulle klara oss utan att köpa ett regelrätt maskindiskmedel?

Det finns också andra maskindisk-recept på nätet. Men detta tänker jag testa först om det skulle visa sig att inte diskmaskinens varmvatten tar på de hårt intorkade resterna. Att spola disken till nästan ren under kranen först det drar ju ändå onödigt mycket vatten.

Mvh Victoria Qvarnström

Om Victoria Qvarnström

Bloggare ADHD/NPF och bloggcoach på hundbeteendeblogg
Det här inlägget postades i Anekdot., Dagboksuppdatering., Tips-Vicki och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s