Nätkrönika från 2007 om lämpligare straff än fotboja.

Hittade en gammal nätkrönika jag skrev 2007 i Aftonbladet på Punkt.se

Bebisdocka istället för fotboja!

Jag heter Victoria Qvarnström är 40 år och bor i Jonsered.  Jag heter Victoria Qvarnström är 40 år och bor i Jonsered.

Elektronisk fotboja som straff, det måste vara en man som kom med det snilledraget! Man blir knuten till tider, rutiner och får inte lämna hemmet.

OJ så hemskt!! Ungefär som att vara hemma med ett spädbarn alltså! Med den skillnaden att den elektriska fotbojan inte skriker så mycket, inte behöver få sina behov ögonblickligen tillgodosedda och kanske inte ger den känslomässiga belöningen en förälder kan känna.

Båda tillstånden är ju självorsakade. Men med skillnaden att medvetet barnanskaffande är något konstruktivt för samhället och brott något destruktivt.

Jag föreslår därför att nyblivna föräldrar får tidig avlastning betald av staten. Tror många familjer skulle orka hålla ihop då, i dessa stressade tider då man skall hinna med allt samtidigt, och lite till.

Mitt andra förslag är ett uppslag från någon amerikansk Talk Show! Något avsnitt av Orakelprogram ville visa för tonåriga tjejer att det kanske inte var så genomtänkt att skaffa barn så fort som möjligt, för att få en mening i livet och för att det är så gulligt med bebisar.

De hängde på ett par tonårstjejer låtsasbebisar, i form av dockor, ”dummies” och lät tjejerna ta hand om substitutbebisen. Efter att ha blivit väckta några gånger under en natt av skrik och försöka komma på vad ”bebisen” behövde för att tystna, då var de på gränsen till nervsammanbrott. Och så var de vaccinerade mot barnlängtan några år framöver, snipp, snapp.

Ofta ges fotboja vid besöksförbud, när exet terrar sin gamla kvinna. Därför tycker jag att de som visat grymhet mot en kvinna, skulle tilldömas en ”dummie” som väcker dem illskrikande om nätterna och som inte slutar skrika förrän de visat lite empati och omtanke! Revolutionerande dumt med tilldömd ”dummie”? I alla fall behövligt mer sedelärande än en fotboja!

Victoria Qvarnström

Om Victoria Qvarnström

Bloggare ADHD/NPF och bloggcoach på hundbeteendeblogg
Det här inlägget postades i Alster och publiceringar.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s