Voilà en VED-FÖRMEDLING.

Vedförmedlingen tycker jag ska spridas vitt och brett – och göra både braseldare och trädägare lyckliga. Vi vet alla vad det kostar att köpa en säck ved på macken, eller att ta bort ett träd. Hämtarna av träd måste ta med hela trädet, även sly – vilket jag tycker är helbra – för båda parter. Man får och ger i utbyte. 

Det den ene inte vill ha – kan bli till något bra.

Skaparen Torleif Malms beskrivning av gruppen; tillvägagångssätt och syfte:
”Den här gruppen är ett sätt att försöka sammanföra de som har behov av kostnadsfri hjälp i trädgården med de som behöver gratis ved till vintern. 
Ingen försäljning får utföras via denna grupp, avsikten är att det ska vara ett utbyte av tjänster. Inlägg som antyder priser tas bort. Däremot är det självklart att den som får ved tar med hela trädet, inklusive ris och grenar om inget annat överenskommits.
Berätta gärna var träden står när ni erbjuder ved. Detta är inte avsett att vara en grupp för östra Södermanland utan för hela landet.
För att gruppen ska bli överskådlig så är det bra om ni raderar era inlägg när erbjudandet inte längre är aktuellt. (Jag själv raderar inget på Fruktförmedlingen, för det är praktiskt att kunna räkna statistiken.) 
Gör helst upp om vedhämtning med personliga meddelanden och inte i trådarna. På det viset blir det också mer överskådligt.
Tänk på att fällning av större träd kräver kunskap och att träd som riskerar att falla över hus och annan egendom skall fällas av yrkesfolk med ansvarsförsäkring.”

Se mer på länken på facebookgruppen Vedförmedlingen.

Jättebra idé för människor som brinner! 

Om Victoria Qvarnström

Bloggare ADHD/NPF och bloggcoach på hundbeteendeblogg
Det här inlägget postades i Fruktförmedlingen.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s