Loppis.

Jag brukar ställa mig ute vid vägen då och då när jag har lust och vädret är OK och sälja av saker. Har under åren kört billaster ner till loppisen Östhjälpens marknad här i Jonsered, men säljer gärna själv också en lördag då Östhjälpen har öppet. Kunderna kommer utan att jag behöver annonsera eller ens sätta upp skylt. Spontanloppis liksom. Det var ganska kallt, friska vindar, men lite sol runt lunch.

Anordnade gårdsloppis när jag bodde i Majorna också, med vimplar utanför porten och anmodan till grannar att hänga på. Jag vet inte hur det blir så mycket saker? Ingen aning..

Ibland har grannarna här loppis på gården, kul,  ju fler desto roligare.

Idag såg det ut så här:

Stringtidningsstället sålde jag till en granne för 150:- men hörde att en handlare på en marknad vägrat släppa en sådan under 300:- men deal är deal och det är inte dåligt med glada grannar. Kan väl köpa tillbaka den en dag som de har loppis? De mässingsfärgade lamporna med magnetfäste från Hökerum gick för 180:- utan knot och jippie, jag blev också av med alla mina sex glaserade utekrukor för 60:- så jag slapp släpa dem till Östhjälpen.

Vad som inte går så bra är kläder. Leksaker undantagsvis, man säljer lite småpryttlar till barn eller kanske en påse Duploklossar till någon som blir glad. Att ha för fina saker man vill ha sitt rätta pris för går sämre, bättre att sälja på blocket eller tradera då, eller vara beredd att sänka sitt pris något. Det är ju källarrensningen man är ute efter.

Det är inte första gången jag har spontanloppis på gatan. Den benvita skinnjackan med skärp och puffärmar är kvar om någon är intresserad. Från England.

Träffa folk, få frisk luft, få in lite pengar och bli av med saker, det är en ganska bra lördag.

Annars kan man ge bort saker på iLoveGratis en suverän idé där intresserade kommer och hämtar det man bara vill bli av med men inte kommer till skott med. Sajten startades av en student och det finns så många som inte har råd. Men fler borde lägga in sin gamla soffa  eller annat där och skänka den istället för att slänga.

Om Victoria Qvarnström

Bloggare ADHD/NPF och bloggcoach på hundbeteendeblogg
Det här inlägget postades i Dagboksuppdatering. och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s